Het Back-end Team

Met zijn allen werken wij met passie aan de toekomst van morgen

Over ons

Het back-end team van Label A is ervaren, doordacht, divers en gedreven. Overdag gebruiken we bewezen technieken en we prototypen graag met de laatste tech als de zon onder is in onze #hacknights. Wij houden van complexe vraagstukken en deinzen niet terug voor een compleet nieuwe uitdaging. 

Momenteel zijn we met veertien back-end developers, verdeeld over onze twee kantoren in Rotterdam en Amsterdam. Dankzij de vele verschillende expertises en ook compleet verschillende persoonlijkheden binnen ons team, zijn we een ijzersterk back-end team. Opposites attract en dat geldt hier zeker!

Talen, tools & frameworks

  • Python
  • PostgreSQL
  • ElasticSearch
  • Redis
  • Rabbit MQ
  • AWS SQS
  • Pyramid
  • Wagtail

The A-team

Dit zijn wij

Onze projecten

Het grote scala van klanten biedt ons de mogelijkheid om allerlei technieken toe te passen en te blijven leren. Bij het ene project gebruik je Postgres i.c.m. Elasticsearch voor full-text search en bij het andere project Machine Learning, Rabbit Message Queue i.c.m Redis en microservices om je applicatie ook bij grote vraag in de lucht te houden. Daarnaast moet alles wat we maken veilig en schaalbaar zijn. 

Waarbij oude technieken falen, zoeken wij naar nieuwe, innoverende en onderbouwde technieken zoals Blockchain en Machine Learning algo's om onze concurrenten en de concurrenten van onze klanten voor te blijven!

We bouwen graag iets van de grond op waardoor we niet in oude code hoeven te zwemmen. Maar soms moeten we met een derde partij werken die iets minder ‘up-to-date’ is. Dat kan een flinke uitdaging zijn. We zijn momenteel bijvoorbeeld bezig een 18 jaar oud kassasysteem te koppelen dat nooit bedoeld is om op het internet te leven. It can’t be done? Oh zeker wel! We make it work.

Caching 101: Run webpages b-blazing fast with Redis & Varnish


How We Roll 

Wat je bij ons kunt verwachten is flexibiliteit, uitdaging en zeggenschap. Als je ziet dat iets anders moet, kunnen we dit zonder bureaucratie en moeilijk gedoe veranderen. Hierdoor kunnen we continu blijven innoveren en dit doen we dan ook. Wij gebruiken altijd de nieuwste software (mits deze stabiel is) en verdiepen ons gretig in nieuwe technologieën. Security issues, Blockchain, Machine learning, we zitten er bovenop. Soms is het voor onze klanten lastig ons bij te benen, maar wij helpen ze graag een handje!

Ons motto is: 'never leave a man (or woman) behind'. We helpen elkaar als er wordt gestruggled, laten elkaar niet overwerken terwijl de rest vrolijk naar huis gaat en zorgen ervoor dat iedereen goed in zijn vel zit. Naast hard werken, maken we ook veel lol met zijn allen. We organiseren uitjes en bezoeken festivals en concerten met elkaar, maar ook hackathons en meetups (onder werktijd!) om onszelf te ontwikkelen. 

Vacatures

Meet the team

#AskADeveloper

Af en toe doen we dit soort dingen, gewoon omdat we het leuk vinden. Zie jij jezelf al op de bank zitten?

Ben je nieuwsgierig geworden?

Contact Freya

Dit is Freya. Zij is jouw aanspreekpunt als je bijvoorbeeld vragen hebt over een vacature, over onze sollicitatieprocedure of gewoon over ons. Of als je geïnteresseerd bent om eens langs te komen voor een kopje koffie natuurlijk!